Bukova drva sluze da u Vasem domu dugo bude toplo i prijatno.

Preduzece Plamen Beograd samo za Vas pripremilo je bukova drva visokog kvaliteta koja su odlicna u sagorevanju kao i odrzavanju toplote svake prostorije Vaseg doma. Bukova drva iz naseg preduzeca mozete dobiti na paletama izrezana u nekoliko dimenzija. Isporuku bukovih drva vrsimo gotovo svakog dana u nedelji i prevoz je besplatan na teritoriji Beograda i okoline na udaljenosti do 20km.

Da li su bukova drva dobar izbor za ogrev?

Bukova drva se smatraju jednim od najboljih vrsta drva za ogrev tako da pri odluci da upravo njih odaberete za predstojecu zimu sigurno smo da necete pogresiti.

Bukova drva imaju najvisi kvalitet gorenja!

Porucite na vreme najkvalitetnija bukova drva i spremno docekajte zimske dane.

VrstaCenaStanjeDimenzije
Bukova Drva4.800 din. bez sečeImamo na stanjum3
Bukova Drva5.000 din. sečena (u oblicama)Imamo na stanjum3
Bukova Drva5.500 din. iscepanaImamo na stanjum3
Bukova Drva12.000 din 1x 1 x 1,8 na paletiImamo na stanjum3

Jos uvek nismo poceli sa radom. Uskoro!

Kako odabrati najbolja drva za ogrev?

Neophodno je da znate da svaka vrsta drveta ima drugaciju kaloricnu vrednost pa je samim tim manje ili vise pogodna za ogrev. Takodje je vazno da znate da bez obzira da li ste resili da raspalite rostilj ili samo zalozite pec kako biste se ugrejali ne mozete koristiti bilo koje drvo koje Vam je pri ruci ili koje pronadjete u obliznjoj sumi.

Sta je to na sta treba da se obrati paznja prilikom odabira drva za ogrev?

Nakon sece drva neophodno je da prodje izvestan vremenski period kako bi se drva osusila. U sirovim drvima je prisutna velika kolicina vode i skoro da je nemoguce zapaliti ih, a i ako Vam to podje za rukom njihova efikasnost u takvom stanju je minimalna a pritom ce proizvesti veliku kolicinu dima.

Kada kupujete drva za ogrev veoma je vazno da znate koja kolicina Vam je neophodna za period lozenja kao i to koja velicina cepanica odgovara Vasem lozistu (ukoliko ne secete drva sami). Ogrevna drva koja su prevelika da biste odmah mogli da ubacujete u pec ili kotao morace da se iscepkaju na manje komade sto potpomaze njihovom jos brzem susenju. Cepanje drva narocito ukoliko je veca kolicina u pitanju nije ni malo lako i jednostavno pa ukoliko niste fizicki spremni za ovaj ozbiljan i naporan posao moracete da angazujete nekoga ili da prilikom kupovine unapred porucite isecena drva i spremljene cepanice.

Drva koja su po svojoj strukturi nesto mekanija mnogo brze gore i stvaraju dosta dima. Kada se duzi vremenski period koriste pojavljuje se i cadj. Ovakva vrsta drva je idealna ukoliko zelite da napravite logorsku vatru ali ne i da se nadju u Vasoj peci koja greje Vas dom. U vrstu mekanijih drva spadaju jela, cempres i bor karakteristicni po smoli i prijatnom mirisu. Cetinari su upravo zbog smole idealni da se koriste za potpalu.

Peci na drva

Kvalitet peci nije presudan kada je u pitanju grejanje na drva. Mnogo vise je bitno koja drva se u tim pecima loze i ono sto je najvaznije jeste da drva budu suva. Razlike u drvima se najcesce odnose na to koja brze i intenzivnije gore i cija je efikasnost i kolicina toplote koju proizvedu veca. Zbog toga se bukva kao sirovina za ogrev iz godine u godinu izdvaja kao najbolja vrsta drva za ogrev sa najvecim ucinkom u stvaranju topline Vaseg doma.

Visokokvalitetna pec ili kamin nisu preduslov za kvalitetno i efikasno grejanje na drva vec upravo to da izaberete odgovarajuca drva.

Prethodne jake zime dovele su do sve vece potraznje za drvima. Takodje je porastao i broj domacinstava odnosno porodica koje su hladne zimske dane zeleli da provedu uz ugradjene kamine. Ugradnja kamina i kaljevih peci je i dalje u porastu sto svakako doprinosi na znacaju i vrednosti drva kao ogreva. Prilikom kupovine kamina ili peci na drva birajte proverene proizvodjace kako ne biste doveli u pitanje efikasnost proizvoda kao i bezbednost Vas i Vasih ukucana. Kamini i peci moraju biti napravljeni od proverenih materijala i apsolutno bezbedni za koriscenje.

S obzirom da je grejanje na drva poznato od davnina ono je i te kako prisutno i aktuelno i u veku u kojem zivimo. Ranije su peci na drva uglavnom bile odgovorne za isijavanje prijatne toplote i stvaranju ugodne atmosfere u prostoriji u kojoj se nalaze, dok su savremeni sistemi grejanja na drva koja se sada koriste projektovani tako da greju svaku prostoriju Vaseg doma istim intenzitetom i kolicinom toplote.

Grejanje na drva – velika usteda

Mnoga istrazivanja i brojni statisticki podaci pokazali su da je grejanje na drva i dalje broj jedan kako u nasoj zemlji tako i u susednim drzavama. U manjim mestima i ruralnim sredinama ovo je svakako jedini i pravi nacin da se domacinstvo ugreje kao i da se obave mnogi domacinski poslovi koji zahtevaju izvor toplote. Sa grejanjem na drva se posebno mogu smanjiti troskovi narocito onima koji poseduju sopstvene sume. Oni koji nisu u mogucnosti da na takav nacin obezbede sirovinu za ogrev, moraju na vreme obezbediti odredjenu kolicinu drva neophodnu za zimu kao i pripremiti novac za ovu investiciju. Ukoliko drva za ogrev kupite u letnjem periodu mozete ostvariti cak i neke posebne pogodnosti kao sto je povoljnija cena u odnosu na period pre same grejne sezone.

Sistem grejanja na drva sa rasplinjacem

Kao sto smo vec pomenuli sistemi grejanja iznova dobijaju neke nove performanse. Sto se tice grejanja na drva odnosno kotlova koji imaju rasplinjace na drva ovaj princip rada je poznat decenijama unazad ali je ponovo aktuelan na trzistu. Sagorevanjem drva dolazi do stvaranja ugljovodonika koji predstavljaju sirovinu za rad ove vrste sistema . Tehnika rada je u odnosu na vreme pre mnogo decenija znatno poboljsana i dovedena do savrsenstva. Sve je potpuno automatizovano elektronskim upravljanjem sto dovodi do najefikasnijeg nacina rada.

Za punjenje kotlova koja imaju rasplinjace na drva koriste se secena drva ili njihovi ostaci. Punjenje kotlova se obavlja rucno ali ukoliko u sklopu ovog sistema za grejanje imate i uljne rasplinjace oni mogu da vrse ulogu konvencionalnih grejacih kotlova i prebacivanje je automatsko. Ova pogodnost pruza da prostorije Vaseg doma ostanu prijatno tople i kada nestane drvnog ogreva a Vi se ne nalazite u svom domu u tim trenucima.

Novosti iz oblasti tehnologije

Najsavremenijom tehnologijom proizveden je i prvi kamin koji koristi kombinaciju drva i plina. Dve posebno odvojene komore u kojima plamen izgara stvara carobnu sliku u kojoj ce svi clanovi domacinstva zasigurno uzivati.

bukova drva prodaja po najpovoljnijim cenama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *