Grejanje na drva u mnogim domacinstvima postala je tradicija i korisnicima drva za ogrev nema lepseg i efikasnijeg nacina grejanja. Bez obzira na mnogobrojna inovativna resenja za grejanje i dalje je ogroman broj onih koji za svoj dom ili poslovni prostor biraju upravo grejanje na drva. Efikasnost kao i ekonomicnost ovakvog vida grejanja zavisi prvenstveno od kvaliteta i odredjenih svojstava sirovine. Najzastupljenije vrste drveta koje se koriste za ogrev su bukva, hrast, cer, jasen i dr. U kom obliku odnosno pakovanju cete poruciti drva za ogrev zavisi iskljucivo od Vas. Iz nase ponude pored standardne isporuke drva na metar izdvajamo izuzetno prakticno resenje u vidu drva na paleti kao i manja pakovanja drva na dzak idealna za prelazni period.

Pred svaku grejnu sezonu veoma je vazno da na vreme obezbedite neophodnu kolicinu drva za ogrev kao i da ona budu sto kvalitetnija. Mi smo tu za Vas svakog dana tokom cele godine i pruzamo Vam maksimalnu podrsku u vidu pouzdanog partnera za nabavku kvalitetnog i adekvatnog ogreva za Vas poslovni ili privatni prostor.

Svim korisnicima grejanja na drva i ljubiteljima pucketanja vatre u kaminu ili peci Plamen Beograd je pripremio visokokvalitetna bukova drva na paleti.

VrstaCenaStanjeDimenzije
Bukova Drva12.000 din 1x 1 x 1,8 na paletiImamo na stanjum3

Drva na paleti – prakticno resenje

Vece komade drva za ogrev neophodno je dodatno obraditi tj. iseci, iscepkati i sloziti. Svi vec dobro znamo koliko tezak i zahtevan moze biti proces pripreme drva za lozenje. Drva na paleti su najbolji i najlaksi nacin da obezbedite ogrev za predstojecu sezonu.

Vlaznost drveta je od presudnog znacaja za kvalitet grejanja. Da biste bili sigurni da koristite kvalitetnu sirovinu za ogrev u ovom slucaju drva, savetujemo Vam da kupovinu ogreva obavite nekoliko meseci pre grejne sezone i omogucite im da se dodatno prosuse. Za efikasno grejanje neophodno je koristiti drva sa oko maksimalnih 25 procenata vlaznosti. Skladistenje ogreva je takodje vazno i ima veliki uticaj na kvalitet i efikasnost. Vlazna drva moraju imati odgovarajuce uslove kako bi se pre sezone lozenja prosusila i bila adekvatna za koriscenje. Nepravilno skladistenje i neadekvatan prostor mogu dovesti do pojave budji i drva naciniti neupotrebljivim i neefikasnim.

Pri kupovini drva za ogrev treba voditi racuna da se dobije tacno ona kolicina ogreva koju ste porucili i platili. Kada su u pitanju drva na paleti vazno je na koji nacin su slozene pripremljene cepanice, odnosno da nema previse prostora izmedju njih. U jednom kubnom metru treba da ima od 260 do 320 cepanica.

Bukva je pored hrasta jedna od najzastupljenijih vrsta drva za ogrev sa izuzetnim karakteristikama i izrazenom efikasnoscu i kvalitetom. Upravo zbog toga su bukova drva na paleti sve trazenija. Pravilno slozene i pripremljene cepanice pruzaju Vam veliko olaksanje u pripremi i koriscenju ogreva za zimu. Sitnije komade drva za potpalu takodje mozete poruciti u prakticnim dzakovima sto je jos jedna u nizu pogodnosti koje Vam se pruzaju.  

Prednosti grejanja na drva

Domacinstva koja odavno imaju peci na drva ili kamine naravno da ce odabrati grejanje na drva. Novija resenja i pojedini energenti zahtevaju nesto slozenije sisteme grejanja kao i posebne peci sto iziskuje dodatno ulaganje novca.

Sa kvalitetnim ogrevom do efikasnog grejanja

Ponuda drva za ogrev na trzistu je zaista raznolika. Drva se prema svojstvima, poreklu pa i velicini u mnogome razlikuju po kvalitetu. Sigurni smo da ste vec upoznati sa ogromnom razlikom koja postoji izmedju sirovih i suvih drva i sta Vam kao takva mogu pruziti ili oduzeti. Vreme i novac su zaista dragoceni u danasnje vreme u svakom segmentu naseg zivota. Kvalitet grejanja je jedna od vaznijih stavki svakog doma u zimskom periodu. Prijatna atmosfera u toplom domu, vesela porodicna okupljanja ili druzenje sa prijateljima ispred peci ili kamina iz kojih isijava toplota su cari zimskih dana i noci, pa zasto u tome ne bismo svi uzivali.

Bukova Drva na Paleti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *